Winst dames 1 op WVC Volley

Winst dames 1, afscheid Tessa!

Vrijdag 8 februari stond de derby tegen Wierden op het programma van dames 1 van SVH. Beide teams waren natuurlijk gedreven om te winnen, zeker gezien de stand op de ranglijst. Verschil in punten was 3, SVH stond 3e en WVC op de 4e plaats.
Vooraf stonden beide coaches even met elkaar te babbelen en daaruit bleek dat ook WVC in ieder geval voor de 2e plaats gaat dit seizoen. Plaats 1 (kampioen) betekent automatisch een promotie naar de 1e klasse, plaats 2 geeft een kans hierop door middel van P/D-wedstrijden. Beide teams hopen hiervoor in aanmerking te komen.

Ver na 21.00 uur klonk het startsein, aangezien de voorgaande wedstrijd al uitliep, waardoor de geplande begintijd niet gehaald werd.
Het behaalde niveau vorige wedstrijd en de afgelopen trainingen konden de meiden deze wedstrijd niet voortzetten. Het leek wel alsof ze meer tegen zichzelf aan het spelen waren, als tegen WVC. Door een zeer wisselvallige passing konden de aanvallers niet op maat aangespeeld worden. De midspelers kwamen haast helemaal niet aan de bal.
De 1e set ging dus al snel met 16 – 25 naar WVC.
SVH was wel wakker hierdoor. Knokken voor wat je waard bent, dat was de opdracht. Eigen spel spelen en niet gaan meespelen met de tegenstander. Het ging niet vanzelf, maar toch kwamen de meiden wat beter in hun spel. Met 25 – 22 werd de stand weer gelijk getrokken.

De 3e set was een copie van de 1e set, dus maken we daar verder maar geen woorden meer aan vuil. WVC wist deze set met 15 – 25 naar zich toe te trekken.
WVC ging geloven in de overwinning, maar SVH liet dit natuurlijk niet gebeuren. Het spel werd al wat beter, en met veel inzet aan Hellendoornse kant werd de 4e set eenvoudig gewonnen met 25 – 18.

In de 5e set trok SVH uiteindelijk aan het langste eind en wist met 15 – 10 de wedstrijd met 3-2 te winnen. Op zich een prima uitslag gezien de ranglijst, ware het niet dat SVH ver beneden haar niveau heeft gespeeld. De voorsprong op WVC is hiermee wel uitgegroeid tot 4 punten.
Maar op vrijdagavond 21 februari kunnen de dames zich revancheren. Dan staat de uitwedstrijd in Wierden gepland, aanvang 19.30 uur.

Na het laatste fluitsignaal hebben de meiden officieel afscheid genomen van Tessa Groothuis. Zij gaat de komende 4 maanden stage lopen op Aruba en moet dus de rest van de competitie missen. Dames 1 wenst haar enorm veel plezier toe en heeft haar gevraagd om niet iedere week een foto in de groepsapp te zetten. 1 x per maand vinden ze voldoende.

De volgende wedstrijd vindt plaats op vrijdag 14 februari. Dan reizen de dames af naar Weerselo. Onder leiding van Marc Oonk gaan ze dan weer op jacht naar de volle 5 punten.
Verslag van deze wedstrijd volgt weer op de site!