SVH Dames 1 – Apollo 8 Dames 8 Vrijdag 31 januari

Vrijdagavond moest dames 1 aantreden tegen de nummer 5 van de competitie Apollo 8 Dames 8. De uitwedstrijd in Borne wisten de meiden netjes te winnen met 1 – 3, dus het streven was om minimaal deze uitslag te behalen, zeker om een aansluiting te houden met koploper DeVoKo.

Spanning genoeg dus in de 2e klasse.

Na het knullige verlies (3 – 1) van 2 weken gelden in Langeveen, waarvoor allerlei oorzaken te vinden zijn, maar het spel dus gewoon zeker niet goed genoeg was, moeten de dames weer met de kop omhoog en doorrrrrr.
Met in het achterhoofd de aankomende wedstrijden tegen WVC (7 februari) – DeVoKo (20 maart) en Harambee (10 april), waarbij SVH het thuisvoordeel heeft, mogen vanaf nu geen onnodige punten meer verspeeld worden.
Na een aantal weken rust, in verband met een enkelblessure, kon Selina ook weer aantreden!

Marloes ontbreekt op deze foto!!

De spelers Colinda – Martine – Wieske – Selina – Marloes en Lisanne, onder leiding van coach Marco Oonk, startten de wedstrijd. Tessa was deze wedstrijd afwezig in verband met haar afscheidsfeest.
Chaka uit dames 2 nam haar plaats in in het team.
De 1e en 2e set werd ook bijna foutloos gespeeld. De pass lag prima, waardoor de spelverdeler iedereen perfect kon aanspelen. Zeker met de, in de training vaak geoefende steekballen en korte nekballetjes, zag het spel er flitsend uit. Met setstanden 25 – 18 en 25 – 16 ging SVH met 2 – 0 aan de leiding.
De 3e set daarentegen lieten de dames wel enige steken vallen. Passend bleef het achter, waardoor de aanvallers nauwelijks bediend konden worden. Dit blijkt toch vaak de sterkste troef van SVH te zijn, en als dit niet loopt, dan komt SVH snel in de problemen. Zo ook deze set.
Uiteindelijk moesten ze de 3e set met 14 – 25 aan Apollo geven.
In de laatste set stelde SVH snel orde op zaken en trok deze set met 25 – 14 naar zich toe. Een mooie 3 – 1 overwinning, de Hellendoornse meiden konden weer 4 punten bijschrijven.
Chaka, bedankt voor het meespelen!

Helaas deed DeVoKo ook wat het moest doen en wist met een 4 – 0 overwinning iets uit te lopen op Harambee en SVH. Harambee en WVC lieten met een 3 – 1 overwinning ook een puntje liggen.

Vrijdag 7 februari moet SVH aantreden tegen WVC Volley. Een spannende derby tussen Wierden en Hellendoorn! Tevens is dit de afscheidswedstrijd van Tessa. Zij vliegt aanstaande zondag naar het zonnige Aruba voor een 4-maanden durende stage.

We hopen dat jullie ons vrijdag in grote getalen komen aanmoedigen. We hebben jullie steun hard nodig!