Winst dames 1, enkelblessure Selina!!

Na 3 weken rust te hebben gehad, is dames 1 afgelopen dinsdag weer gestart met de trainingen. De meeste dames hadden het gevoel dat ze 8 weken zomervakantie hadden gehad. De laatste competitiewedstrijd was op 6 december, dus ook alweer 5 weken geleden. Het balgevoel was weg en alles voelde zwaar….. Positief punt was dat Manon weer is aangesloten bij de training, fijn om haar er weer bij te hebben.
De donderdagtraining daarentegen verliep weer als vanouds. Iedereen had het gevoel (bijna) weer terug en er werd weer prima gevolleybald.
Op naar vrijdag. Eind december heeft koploper DeVoKo totaal onverwachts met 4 – 0 verloren van Apollo, waardoor SVH op een mooie gedeelde 1e plaats belandde.
Vorige week heeft DeVoKo weer met 4 – 0 gewonnen, zaak voor SVH dus om ook weer de volle winst te pakken.

Met coach Marc aan de kant begonnen Colinda, Martine, Wieske, Selina, Marloes en Lisanne aan de wedstrijd tegen Tornado Geesteren.
De 1e set gingen de meiden voortvarend van start. Ze kwamen snel op voorsprong en gaven deze ook niet meer uit handen. Met 25 – 18 gingen ze de 2e set in.
Deze set ging het allemaal wat moeizamer bij SVH. Ze liepen al gauw tegen een achterstand aan, en hier kwamen ze ook niet overheen, waardoor de set met 22 – 25 naar Tornado ging.
Tijdens de 3e set kwam Selina helaas raar terecht, waardoor ze met een enkelblessure het veld moest verlaten. Na deze onderbreking moest SVH zich toch weer herpakken, want de wedstrijd ging natuurlijk gewoon verder. Op zich hebben ze dit netjes opgepakt, alleen was SVH niet bij machte om deze set naar zich toe te trekken. Met de setstand 23 – 25 stond Tornado met 1 – 2 voor in sets.

Het leek net alsof SVH toen pas weer wakker werd. Er werd vol gas gegeven aan Hellendoornse kant, waardoor Tornado eigenlijk niets meer in te brengen had. Uiteindelijk werd de 4e set met 25 – 10 en de beslissende, laatste, set met 15 – 10. Eindstand 3 – 2 in het voordeel van SVH. Wel winst, maar met een driedubbel gevoel natuurlijk. SVH verspeelt de gedeelde 1e plek door 2 punten te ‘verliezen’ maar helaas moeten ze ook minimaal 4 tot 6 weken zonder Selina spelen. Ze blijkt nu een scheurtje in haar enkelband te hebben opgelopen, waardoor ze voorlopig niet in actie kan komen.

Jammer, maar het is niet anders, de competitie gaat door en de meiden zullen volle bak verder moeten spelen om de aansluiting met DeVoKo te behouden. Aanstaande vrijdag reizen ze af naar Langeveen voor de wedstrijd tegen Flash Stars D1. Om 19.15 uur start de wedstrijd. Flash Stars staat momenteel op de 9e plaats dus SVH weet wat ze te doen staat.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is weer op vrijdag 31 januari.