Laatste nieuws

Verlies Dames 1, winst Heren 1!

on 18 november 2019 No comments

Dames 1 verliest weer punten, Heren 1 wint eindelijk weer eens een keer!!

Vrijdag 15 november moest dames 1 aantreden tegen Wevo’70 D4 uit Weerselo, op papier een tegenstander om zeer zeker rekening mee te houden, maar waarbij wel een aantal punten gehaald moesten worden.
Beide teams bleken tijdens de 1e set zeer aan elkaar gewaagd. SVH kon haar eigen niveau niet halen, waardoor Wevo goed bij kon blijven en uiteindelijk de 1e set kon pakken met 24 – 26.
De dames van SVH wisten wat hen te doen stond, volle bak er tegen aan. En dat deden ze ook. Wevo had de 2e set weinig in te brengen door servedruk vanuit Hellendoornse kant en een stabielere pass. Hierdoor kwam de aanval er beter door en uiteindelijk trok SVH de 2e set naar zich toe met 25 – 13.
3e set was een copie van de 1e set. SVH stond meer tegen zichzelf te vechten dan tegen Wevo. Compliment natuurlijk aan de tegenstander, zij wisten prima hoe ze SVH uit hun spel konden halen. Beide teams knokten voor ieder punt maar Wevo trok uiteindelijk aan het langste eind met 23 – 25.
De 4e set was weer een copie van de 2e set, SVH pakte deze set met 25 – 15.
De 5e set moest de beslissing brengen, helaas viel de overwinning net aan de verkeerde kant van het net, Wevo pakte deze set met 11 – 15. 2 punten voor SVH.
Een tegenvaller voor de meiden, vooraf hadden ze gehoopt om meer punten te pakken en zo de aansluiting met de koploper DeVoKo te krijgen. DeVoKo heeft vrijdag ook een puntje laten liggen, waardoor SVH 10 punten achter staat op DeVoKo, met 1 wedstrijd minder gespeeld.
De meiden van SVH zijn dit weekend vrij, op dinsdag 26 november moeten ze naar Haaksbergen voor de wedstrijd tegen Havoc D3. Havoc staat onderin de 2e klasse, SVH weet dus wat ze te doen staat.

Heren 1 moest om 19.00 uur aantreden tegen Heren 1 van Avanti uit Lochem. Op papier een zware tegenstander, zij stonden op de 4e plaats, SVH stond in de onderste regionen van de 1e klasse.
Zonder Addo en Marco moesten de heren er vol tegenaan dus.
En dat deden ze.

In de 1e set was er nog sprake van spanning. Beide partijen waren zeer aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk trok SVH aan het kortste eind en ging de set naar Avanti met 24 – 26.
De Hellendoornse mannen herpakten zich en gingen met een ongewijzigde opstelling de 2e set in. Het goed spel werd doorgezet, waardoor ze al snel een voorsprong hadden opgebouwd.
Avanti liet niet zien waarom ze op de 4e plaats stonden, SVH was gewoonweg veel beter. De 2e set werd gepakt met 25 – 12.

In de 3e set kwam er een beetje spanning terug, maar echt gevaarlijk is Avanti nooit geweest. Ook in de 4e set trok SVH het sterke spel door met af en toe enorm harde ballen van Rik, mooie services en goed verdedigend werk. Met 25 – 21 in de 3e en 25 – 16 in de 4e set haalde SVH de welverdiende overwinning binnen. Aangezien hun directe concurrenten in de onderste regionen beide met 4 – 0 hadden verloren, is SVH mooi uitgelopen op deze nummer 11 en 12.
Ook Heren 1 van SVH is aanstaand weekend vrij, de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 29 november. De heren moeten dan afreizen naar Laren (Gelderland) voor de wedstrijd tegen Forza Heren 1. Zij staan 1 plaats boven SVH, dus moeten er toch wel een aantal punten meenomen moeten worden uit Laren.

Volg en Like ons:
Share this post:
Colinda HosmarVerlies Dames 1, winst Heren 1!