Laatste nieuws

Uitstel kampioenschap A2

on 25 november 2019 No comments

Afgelopen zaterdag was het zover! De kampioenswedstrijd tegen Ti-volley MA 1. De vorige keer wist SVH 5 punten te pakken, dus het zou moeten kunnen! Bij aankomst bleek al snel dat Ti-volley de vorige keer niet compleet was. Er waren nu andere speelsters bij die wel een aardig balletje konden slaan. Toch begonnen we de wedstrijd met goede moed en een ook beetje zenuwen natuurlijk.

De eerste set ging erg gelijk op, wat het meteen spannend maakte. Ti-volley was wederom bewapend met haar lange midspeelster die duidelijk zwaar onder haar niveau speelt in de 2e klasse en alle ballen zonder enige moeite net achter de 3 meter weet te smashen. Dit betekende dat SVH er voor moest zorgen dat deze midspeelster niet tot aanvallen kwam. Zodra deze speelster naar achter draaide was het de beurt aan SVH. Nu moesten er punten gescoord worden. En dit ging SVH goed af. Helaas was het net niet genoeg en verloor SVH de set met 22-25.

Niks verloren, op naar de tweede set! En deze tweede set had SVH duidelijk de overhand. De vechtlust was terug bij SVH en zo wonnen de meiden de set met 25-17. De stand was dus weer 1-1.

De derde set begon als een kopie van de eerste set. De stand ging gelijk op. SVH stond zelfs nog een tijdje twee punten achter. Een geweldige serve serie van Maud te Luggenhorst gooide de tussenstand om. SVH kwam op voorsprong met 20-15. Helaas draaide de midspeelster van Ti-volley na deze serie weer naar voren en kreeg SVH een strakke serve te verduren. Hierdoor kwam SVH niet meer tot aanvallen waardoor de midspeelster van Ti-volley zonder moeite meerdere punten achter elkaar wist te scoren. SVH was helemaal van slag door deze terugkomst van Ti-volley en gaf de set weg met 23-25. Dit zag niemand aankomen.

Nu werd het spannend. De vierde set was erop of eronder voor het kampioenschap.
Maar deze druk deed SVH geen goed. Het spel werd chaotisch en door veel fouten aan eigen kant en sterk verdedigend spel aan de andere kant verloor SVH de set met 16-25.
Geen kampioenschap voor SVH dus.

Dit was even een domper voor de meiden die zich hier zo op hadden verheugd. Het blijft altijd een risico zo’n kampioenswedstrijd. Maar niet getreurd. Aanstaande zaterdag speelt SVH de herkansing om 13:00 tegen Wevo in Weerselo. Twee sets winst is genoeg voor het kampioenschap! We willen graag alle ouders bedanken die afgelopen zaterdag afgereisd zijn naar Tilligte om de meiden aan te moedigen. Hopelijk zien we u zaterdag weer! 

Volg en Like ons:
Share this post:
Colinda HosmarUitstel kampioenschap A2