Laatste nieuws

MA1 neemt 5 punten mee naar huis.

on 2 oktober 2019 No comments

Zaterdagmiddag half 3 was voor MA1 eindelijk de eerste competitie wedstrijd van het seizoen! Na lang en goed getraind te hebben, hebben ze een aantal oefenwedstrijden gespeeld, beide gewonnen maar moesten het nu ook in de competitie laten zien. Ze namen het op tegen Holyoke MA1 die vorig jaar kampioen 2e klasse zijn geworden. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal ‘’De Zomp’’ in Enter.

Eerste set begon SVH met de serve, zo namen ze meteen de voorsprong en stonden met 7-1 voor, Na een goeie reeks opslagen van de diagonaal speelster van Holyoke kwamen de tegenstanders dichtbij. SVH pakten de punten een voor een terug en eindigen in een set met 25-16 winst.

Met goeie moed gingen ze de 2e set in , een poosje ging dit gelijk op. Holyoke had een andere opstelling staan, met een buitenspeelster die de bal meerdere keren over het blok heen prikte en in het centrum neer gooide. De dames had wat meer moeite met het verdedigen van het centrum. Door een aantal slimme tik en prik balletjes kwamen ze dus toch weer op voorsprong.
Ook deze set is met winst (28-26) binnen!

Op naar de 3e set, er was een goeie vrolijke sfeer door de vorige 2 gewonnen sets. Ondanks een andere spelverdeelster en de druk die vanaf de tribune uit Enter werd gegeven kon SVH een mooi samenspel leveren en goeie servicedruk. Deze set (25-13) werd ook goed binnen gehaald door de dames.

De 4e set, het was alles of niets. Winst was al in de pocket maar een extra punt zou mooi zijn en met die 0-4 overwinning naar huis gaan. Aan een moeizaam begin en aan aantal wissels ging het langzamerhand beter. Holyoke had ineens meer inzicht gekregen leek het wel. Het liep gelijk op , beide teams hadden top een top serve. Aan het einde van de set rond 21-21 gelijke stand liep het met de opstelling van SVH niet helemaal goed. Na een aantal wissels liep het steeds beter en SVH won uiteindelijk deze set (26-24) ook!

Volgende week spelen wij onze eerste thuiswedstrijd tegen DeVoKo om 13.30.
Op naar nog een overwinning, komen jullie kijken?

Share this post:
Dennis PlasmanMA1 neemt 5 punten mee naar huis.