Laatste nieuws

Dames 1 pakt de overwinning tegen de koploper!!

on 1 december 2019 No comments

Gistermiddag moesten de meiden van Chris afreizen naar Denekamp voor de topper tegen de nummer 1, Timax/DeVoKo Dames 3.

Op papier natuurlijk een spannende wedstrijd, DeVoKo staat op plaats 1, SVH op plaats 2 met 5 punten minder. Zelfs de nummer 3 van de competitie, Harambee Dames 2, hadden de lange reis naar Denekamp ervoor over om deze wedstrijd te komen bekijken.
Belangrijkste taak was dus om meer punten als DeVoKo te halen, om op deze manier iets in te lopen op de nummer 1.
Van DeVoKo was niet meer bekend dan dat het een studententeam is. Deze meiden trainen 1 x in de week op vrijdagavond samen en spelen hun thuiswedstrijden op zaterdag en waren tot gister ongeslagen.

In de verbouwde sporthal (mooie zaal, maar enorm vieze vloer) begonnen beide teams iets na 1 uur aan de wedstrijd.
SVH ging prima van start met veel enthousiasme, goed spel, mooie passes en prima aanvallend spel en nam van meet af aan de leiding. Uiteindelijk werd deze set met 20 – 25 beslist in Hellendoorns voordeel, 0 – 1.

De 2e set was eigenlijk een copie van de 1e set. In het begin keek SVH wel tegen een kleine achterstand aan, maar ze kwamen prima weer bij en trokken uiteindelijk met 23 – 25 ook deze set naar zich toe, 0 – 2.

In de 3e set leek het alsof DeVoKo wakker werd en SVH wat indutte. DeVoKo ging een tandje sneller spelen. De pass ging beter bij hen, waardoor de midaanvallers beter konden worden aangespeeld door de spelverdeler en met de lastige ‘steekballen’ wist DeVoKo veel punten binnen te slepen. SVH had geen antwoord op dit snelle spelletje en liep al gauw tegen een achterstand aan. Deze konden ze niet meer ombuigen, waardoor de set uiteindelijk werd verloren met 25 – 13.

Vol goede moed stapten de dames weer het veld in voor de 4e set. Net zoals de 1e en 2e set, was de 4e set een copie van de 3e set. SVH kon niet het goede spel van de 1e set terughalen, en DeVoKo trok het goede spel van de 3e set lekker door. Met een setstand van 25 – 18 en een tussenstand van 2-2 moest de 5e set uiteindelijk de beslissing brengen.

Het enthousiasme bij SVH kwam weer terug en ze liepen al gauw uit in deze set. Na de wisseling van het veld bij 6 – 8, gingen de meiden weer verder en werd uiteindelijk deze set verdiend gewonnen met 13 – 15.
Met een mooie 2 – 3 overwinning weer SVH weer een puntje in te lopen op koploper DeVoKo. DeVoKo heeft nu 38 punten en SVH 34 punten uit 9 wedstrijden.

Aanstaande vrijdag moeten de meiden weer eens thuis spelen. Dames 2 van Vrivo uit Vriezenveen komen dan naar Hellendoorn. Aanvangstijd is 9 uur!!


(Foto op Instagram geplaatst door Harambee)

Volg en Like ons:
Share this post:
Colinda HosmarDames 1 pakt de overwinning tegen de koploper!!