Laatste nieuws

Dames 1 heeft gevochten, maar komt tekort in de beker!!

on 13 november 2019 No comments

Gisteravond stond de bekerwedstrijd SVH D1 – Kuipers Flevoll D1 op het programma, de 1e bekerronde.


Nadat de dames hun nieuwe inspeelshirt van de sponsor hadden ontvangen (foto volgt vrijdag) werd eerst de indrukwekkende warming up van Kuipers Flevoll bewonderd, op de opzwepende beats van DJ Selina. De sfeer zat er goed in.

De meiden begonnen minder aan de wedstrijd maar met een 0 – 5 achterstand herpakten ze zich. Felheid, daar wordt SVH sterker van. En felheid zat er zeker in het spel. Met o.a. een heerlijk blok van Selina, mooie aanvallende ballen van Marloes en goed verdedigend en passend werk van de verdediging konden de Hellendoornse meiden prima meekomen. Ze moesten wel flink aan de bak, het verschil in niveau van promotieklasse, waar Kuipers Flevoll in uitkomt, en de 2 klasse waar SVH in speelt, bleek al meteen vanaf het begin in de aanvalsverdediging. Blokkerend was Kuipers erg sterk met een aantal lange meiden, aangevuld met een zeer snelle libero en een harde buitenaanval, waardoor SVH 3 tandjes bij moest zetten.
Uiteindelijk wisten ze de 1e set naar zich toe te trekken met 26 – 24.

Mede door het enthousiaste publiek, aangevuld met een delegatie van A1 en A2 langs de kant gingen de dames weer vol goede moed de 2e set in. Helaas hadden ze hier weinig in te brengen. Kuipers serveerde sterk en passend kwam SVH gewoonweg tekort in deze set, setstand 10 – 25. De 3e set was eigenlijk een copie van de 2e set. Coach Chris bracht een aantal wissels, maar dit had helaas niet het gewenste effect, waardoor deze set werd afgesloten met 13 – 25.

In de 4e set begonnen Romy, Marloes, Tessa, Lisanne, Martine en Wieske met volle overtuiging om er een 2 – 2 uit te halen, en daarmee een 5e set af te dwingen. Zij hadden niets te verliezen, Kuipers Flevoll daarentegen natuurlijk wel. De meiden konden weer prima meekomen, de tegenstander zakte wat af, waardoor het gelijk op ging, mede door de aanmoedigingen van de A-meiden en dames 2,
Uiteindelijk ging, bij een stand van 22 – 22 en een foutserve van SVH, de overwinning in de 4e set naar Kuipers Flevoll met 23 – 25.

Ondanks het verlies toch een redelijk tevreden gevoel bij alle meiden. Dit gevoel gaan ze doortrekken naar vrijdag. Wevo’70 D4 staat dan op het programma. Wevo staat momenteel op de 6e plaats, dus moeten weer alle zeilen bijgezet worden.

Volg en Like ons:
Share this post:
Colinda HosmarDames 1 heeft gevochten, maar komt tekort in de beker!!